Vi är... inte bara arbetskamrater utan också gifta, med varandra. Johan är född 1956 och är guldsmedsmästare och juvelsfattare. Jenny är född 1961 och är guldsmed och graverar.

Vi arbetat med det mesta inom guldsmedsyrket i sammanlagt över 50 år och önskar att vi kan göra det i många år till. Det är flera år av hårt arbete och många misstag görs innan man lär sig behärska alla tekniker. Med ett gammalt hantverk som aldrig slutar att utvecklas i takt med att ny teknik kommer, finns det ständigt nya utmaningar där det gäller att följa med. Man slutar aldrig att utvecklas.

1993 öppnade vi vår ateljé på Vallgatan där vi tillsammans formger och tillverkar unika smycken. En del av dessa smycken har flugit vidare ut i världen med sina bärare. Ett par vigselringar kom till Nya Zeeland med en vacker kärlekshistoria, några hjärtmusslor gjorde sällskap till Italien. I Köpenhamn finns det ett par vigselringar, likaså i Amerika någonstans. En droppformad diamant for till Schweiz hängandes runt halsen på sin ägarinna. Hur smycket som for till Ishotellet i norra Finland har det kan man ju undra. En diamantring gjorde sällskap med en kanadensiska på återresa över Atlanten.

Att utforma dessa personliga smycken tillsammans med kunderna och att få ta del av deras liv är en stor glädje och så mycket mer än bara försäljning. Vissa har vi haft glädjen att få följa från förlovning och vigsel till födelsedagar och dop. Små guldkorn i tillvaron som gör att vi går till guldsmedjan med lätta steg.

Många gånger kommer det in unga par som fått äldre släktingars vigselringar att använda till nya ringar. Då är det redan en historia med som vi försöker bevara tillsammans med de blivande bärarnas önskan om de nya ringarnas utformning. Att ha en älskad mormors namn kvar i den ursprungliga ringen kan betyda mycket. Smycken är som länkar bakåt i tiden, de hjälper oss att minnas endast genom att sitta på fingret eller dingla i örat. Förhoppningsvis blir våra smycken sådana länkar i framtiden.

Att formge och tillverka smycken är fantastiskt och ett roligare arbete kan vi inte tänka oss. Egentligen kan man kalla det för en livsstil, det är med oss dygnet runt. Men att det dessutom finns de som vill köpa dessa små skapelser är inte bara glädjande utan också en ynnest. Att det faktiskt finns fler som tycker om just det smycket betyder ju att man inte är ensam här i världen om sin åsikt. Det är en fin känsla.

Guld, silver och andra ädla metaller har ju ett fantastiskt kretslopp, det borde vara det som återvinns till så gott som 100%. Vem vet vad som har smälts ned för att just min ring skulle bli till? Vilka historier finns det inbakade i dessa molekyler? Så vill man så kan man fantisera ihop en fantastisk historia för sig själv och det kanske finns ett uns av sanning i den ändå.

Så, ni som känner att ni vill ha hjälp med att formge ett smycke, omarbeta ett gammalt, söker ett för att ge som gåva till en kär vän eller helt enkelt bara vill titta in i ateljen.

Hjärtligt välkomna till oss!